Užsakymai internetu 24/7

Vizos į Rusiją

Rusija

Bendrosios pastabos :

 

  • pasas turi galioti mažiausiai 6 mėn po vizos galiojimo pabaigos
  • pase turi būti ne mažiau nei 2 laisvi puslapiai įklijuoti vizai ( į „kitus įrašus“ ar „paso galiojimas“ vizos neklijuojamos).
  • vizos įforminamos pagal išpirkto draudimo galiojimo trukmę (minimali draudimo suma 30 000 eurų). Draudimo polise turi būti įrašas, kad vyksta į Rusiją, ne NVS (draudimą galima įsigyti mūsų biure).
  • nuotraukos: spalvotos, matinės, baltame fone ( 3,5 x 4,5 cm)
  • pasas nesuplėšytas, neapdraskytas ir t.t.
  • vaikams iki 16 m. gimimo liudijimo kopija.
  • anketiniai duomenys : darbovietė, pareigos, adresas, telefonas, gyv. adresas, asm. telefonas, mergautinė pavardė (jei moteris pakeitusi pavardę), gimimo miestas ir imigravimo metai į LR (jei gimė ne LR).
  • Kainos
  • Naudinga informacija
  • Rusijos turistinės vienkartinės (max iki 30 d.)

    Forminimo terminas Kaina, Eur
    Kaina neįgaliems, Eur
    3 d.d. 116 Eur  
    8-9 d.d. 77 Eur

    20 Eur

         

    Reikalingi dokumentai vienkartinei turistinei vizai gauti:

    • pasas, galiojantis ne mažiau nei 6 mėn. po vizos galiojimo pabaigos
    • 1 nuotrauka
    • draudimas
    • anketiniai duomenys
    • invalidumo pažymėjimas (kopija ir originalas) - neįgaliems

    Rusijos komercinės vienkartinės, dvikartinės iki 3 mėn.

    Forminimo terminas Kaina, Eur
    8 d.d. 98 Eur

    Reikalingi dokumentai komercinei vizai:

    • pasas, galiojantis ne mažiau nei 6 mėn. po vizos galiojimo pabaigos
    • 1 nuotrauka 
    • draudimas
    • anketiniai duomenys

    Rusijos komercinės daugkartinės (jei žmogus nėra turėjęs RUS vizos)

    12 mėn. daugkartinė - šalyje galima išbūti 180 d. iš 365 d.

     

    Forminimo terminas Kaina, Eur
    16-17 d.d.  225 Eur
    20 d.d. 190 Eur
    28-29 d.d. 149 Eur

    Reikalingi dokumentai:

    • pasas, galiojantis ne mažiau nei 6 mėn. po vizos galiojimo pabaigos 
    • 1 nuotrauka 
    • draudimas 
    • anketiniai duomenys

    Rusijos komercinės daugkartinės (jei turėta RUS viza ir nors kartą važiuota per paskutiniuosius 1 metus)

    12 mėn. daugkartinė - šalyje galima išbūti 180 d. iš 365 d

     

    Forminimo terminas Kaina, Eur
    9-10 d.d. 119 Eur

    Reikalingi dokumentai:

    • pasas, galiojantis ne mažiau nei 6 mėn. po vizos galiojimo pabaigos 
    • 1 nuotrauka 
    • draudimas 
    • anketiniai duomenys 
    • RUS vizos kopija + kopija įvažiavimo spaudų (jei nėra ant vizos)+seno paso kopija (jei naujas pasas, o panaudotos RUS vizos yra sename pase)

    Rusijos daugkartinių vizų perklijavimas (vizos atnaujinimas)

    Forminimo terminas Kaina, Lt
    3-4 d.d. 55 Eur

    Reikalingi dokumentai:

    • senas ir naujas pasai 
    • draudimas

     

     

  • Įvažiuojant į Rusiją pasienio tarnybos pareigūnai nereikalauja parodyti grįžimo bilieto arba tam tikros pinigų sumos. Užsieniečiai privalo užpildyti pasienyje vadinamąją migracinę kortelę - jos vieną užpildytą dalį paima pasienio tarnybos pareigūnas, o kitą reikia pasilikti sau ir būtinai išsaugoti iki išvykimo iš Rusijos. Šis reikalavimas yra ypač svarbus, nes migracinė kortelė yra pagrindas privalomai registracijai- užsieniečiai privalo registruotis būnant Rusijoje ilgiau 3 dienų. Registracija užsiima OVIR-o poskyris pagal buvimo vietą. Asmenų gyvenančių viešbutyje registracija užsiima viešbučio administracija. Žinotina, kad registracijos reikalavimai yra vykdomi labai griežtai, ir nesant registracijai, grįžtant pasienyje gręsia didelės baudos.Patartina turėti vairuotojo pažymėjimo bei kitų svarbių dokumentų vertimą į rusų kalbą, patvirtintą notariškai, nes milicijos pareigūnai dažnai nemoka skaityti lotynų raidyno. "Žalioji korta" Rusijoje negalioja. Privalomą ir galiojantį Rusijoje CA draudimą galima nusipirkti draudimo atstovybėse Lietuvoje bei pvz. pasienyje su Baltarusija arba Latvijos-Rusijos pasienyje.


    Rusijoje, o ypač Maskvoje ir didesniuose miestuose, milicija turi įprotį dažnai kontroliuoti dokumentus, dėl to su savimi geriau visada turėti pasą arba jo (ir vizos bei registracijos) kopiją - nesant dokumentams milicija gali sulaikiti užsienietį "išaiškinti tapatybę" iki 48 valandų. Tokiu atveju reikia reikalauti būtinai susisiekti su LR konsulatu.


    Išskyrus specialių uždarytų ar karinių zonų nėra apribojimų keliaujant po šalį, bet nepatartina keliauti į apimtus konfliktais regionus (pvz. šiaurės Kaukazą). Pagrobimo dėl išpirkos tikimybė ten yra labai didelė. Taip pat nepatartina keliauti naktį, o ypač sustoti pakelėje nežinomose, nuošaliose vietose. Kurą geriau pilti tik firminėse, solidžiau atrodančiose degalinėse.


    Įvažiuojant į RF reikia deklaruoti visus turimus pinigus bei brangius dalykus (prie kurių yra priskiriami mobilūs telefonai, fotoaparatai, videokameros ir pan.) - deklaraciją turi pasirašyti ir uždėti antspaudą muitininkas, deklaraciją reikia išsaugoti iki išvykimo iš Rusijos. Išvežti iš Rusijos sumą didesnė nei 3 tūkst. USD (iki 10 tūkst. USD) įmanoma tiktai su muitinės deklaracija bei dokumentais, kurie patvirtina valiutos gavimo būdą ir šaltinį. Sumos didesnės nei 10 tūkst. USD išvežimui reikalingas Rusijos Centrinio Banko leidimas. Nedeklaruotos užsienio valiutos sumos yra labai dažnai konfiskuojamos (ypač pasienio postuose su Kaliningrado sritimi). Be to pažeidėjui gali būti paskirta piniginė bauda (jos dydis priklauso nuo konfiskuotos sumos dydžio), o iki ją sumokėjus, kaip užstatas, gali būti paimtas pvz automobilis. Pinigus galima keisti be didesnių apribojimų valiutų keityklose ir bankuose, tačiau būtina turėti su savimi ir parodyti pasą. Nepatartina keisti pinigus pas "valiutininkus", kurie dažnai "budi" prie keityklų ir aktyviai siūlo savo paslaugas.


    Meno kūrinių išvežimui reikalingas Kulturos Ministerijos leidimas (tame tarpe ir šiuolaikinio meno bei antikvarinių dalykų - kuriais yra laikomi pagaminti prieš 1945 m.)

     

Dėl informacijos vizų klausimais teirautis:

tel. 8-655-06888

el.paštu info@travelta.lt